I mange bedrifter som produserer flytende næringsmidler er pasteuren definert som ett kritisk kontrollpunkt.
Vår inspeksjonsmetode for varmevekslere sikrer at det er kontroll på integriten av slik kritisk prosessutstyr.
Oppstår det en sprekk i platen på en varmeveksler, kan det påtrods av overtrykk på produktsiden, være fare for innblanding av varme/kjølemedie til varmebehandlet produkt.
Dermed risikere man forbukeren utsettes for patogene bakterier.
Det kan og oppstå situasjon hvor det innblandes produkt i varme/kjølemedie kretsen, som forårsaker unødvendige utfordringer i disse systemer.
Test prosedyren vår innvolverer trykksetting av varmeveksleren fra begge sider således at sprekker i platen som skulle sitte under en pakning, oppdages.
Vi krever minimal innsats fra deres personell når vi skal foreta inspeksjonen: dere stenger av medie som steam, isvann, tilførsel av vann etc, og sikrer utstyret mot utilsiktet oppstart, vi tar oss av resten av jobben.
Vi anbefaler samme test intervall som med tanke, 1 år på CCP punkt og varmevekslere som er downstream for denne.
Mindre kritiske varmevekslere kan man ha lengere intervall på- men med bra kost/nytte forhold på denne tjeneste vår, finnes det få argumenter for ikke å ta en årlig kontroll på alle produkt varmevekslere.
Rapport blir skrevet og det blir vedlagt bilder av alle funn/defekter, således at det blir enkelt gjenlokaliserer etter vi er reist. Rapport blir sky-lagret således at den er tilgjengelig døgnet rundt.